diumenge, 3 de desembre de 2006

El meu barri, la meva gent, les infraestructures que m'envolten.

Avui unes 2000 persones ens hem juntat al centre de Sabadell per dir NO al Quart Cinturó.
M'ha agradat la mani, sobretot m'ha agradat que molta gent de joves i d'ICV hem participat. Calia deixar clara, una vegada més, la oposició d'Iniciativa contra aquest projecte que porta més de 50 anys a diferents calaixos del Ministerio de Fomento, que ha passat ja per tantes mans i del qual tant se n'ha parlat.
Personalment, em tocarà patir les seves conseqüències de ben aprop, tot just a uns 100 metres de la porta de casa. El barri on visc, Can Trias, poc a poc va agafant la forma d'una urbanització enmig de tot un relligament d'infraestructures sense sentit.
Fa més de 22 anys que visc aquí i els records de la meva infància són bonics, o peculiars, si més no. Recordo com, aleshores, Can Trias només la formaven dos o tres carrers amb cases com la meva o pisos d'obra vista i que la resta eren solars buits i vegetació.
Ara viuen més de 3000 persones, tenim un polígon industrial, una autopista de pagament, una nacional, unes línies d'alta tensió, una via de tren de rodalies que no té parada, i properament gaudirem d'una autopista de 3 carrils per banda sense entrada ni sortida.
Sent pessimista, crec que si algun dia puc emancipar-me, els records que em portaré del meu barri no seran tant bons com els de la meva infància. Sempre quedarà la gent amiga, al família i les experiències viscudes; però també sempre recordaré la passivitat dels veïns, i la destrossa feta per part de persones que ni tant sols saben que existeix un barri a les afores de Terrassa, amb més de 20 anys d'història, que es diu Can Trias. El meu Barri.

3 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

salut i lluita des del maresme per una Icv de lluita i de govern! bon blog!

Manils ha dit...

Benvingut a la blogsfera Carlos.

salut, força i bons ponts a Vila! ;)

Jordi Garriga i Molinera ha dit...

Diumenge 4 de febrer, 8:30h, acció directa contra el 4t Cinturó a Viladecavalls! Més informació a ccqc@pangea.org