diumenge, 7 de gener de 2007

El ritual del canvi d'any

Ja fa uns dies que vem avançar una xifra en el calendari i m'agradaria fer una reflexió sobre el que crec que donarà de si aquest any en el meu entorn. (Sense parlar gaire de la meva vida privada que només m'interessa a mi).
He de reconèixer que una de les coses que m'ha animat a escriure ha sigut llegir un dels posts que en Lluís Soler (regidor d'ERC al meu poble) ha posat en el seu blog. Però ja parlarem més endavant de política.
Una primícia: aquest 2007 seré oficialment un sindicalista més, i no se perquè (poc a poc ho vaig entenent) però alguns companys de feina i la majoria de sindicalistes que conec m'han fet la pregunta: ja saps on et fiques? Doncs la veritat és que crec que sí ho se. M'endinso en el turbulent món del treball i la "negociació" col·lectiva, on el treballador es troba en una situació de poder diferent i desigual respecte l'empresari. I tot això dins un context social clarament individualista i competitiu. En altres paraules, que un delegat d'empresa competent haurà d'enforntar-se a l'abús de poder dels seus caps i alhora fer moure el cul als seus companys, la major part d'ells preocupats pel seu cul i per cobrar alguna cosa, que no saben d'on surt, a final de mes. Doncs sí, la cosa està xunga, però ho faré el millor que pugui, i ganes no em falten.
I ara, parlant de política, he de dir que sempre em sorprèn llegir al Lluís Soler. Mai em quedo indiferent. El conec, no profundament, però si he coincidit en determinats moments amb ell, i en molts tipus de situacions diferents, i això m'ha fet crear una imatge determinada d'ell.
Com a crítica positiva he de reconèixer que escriu molt bé, no crec que totes les persones de ciències ho facin com ell. (Això és un tòpic, però jo m'el crec).
Però de vegades crec que hauria de deixar de banda la seva faceta de polític i no creure's tant al límit tot el que diu. Ja sé que els polítics han/hem de donar una imatge de credibilitat i fermesa davant la gent, però d'errors en cometem tots, i crec sinceramen que ERC ha comès uns quants en aquesta legislatura, i la petita dosi d'autocrítica "brilla por su ausencia".
Ara de sobte volen un govern catalanista i d'esquerra a Viladecavalls? Perquè van pactar amb CIU llavors? Ara aquests son uns traïdors? No era en Fèlix Farré un traïdor quan va fer-se alcalde amb les sigles del PSC per passar després a Convergència? Jo no entenc res de res.
Lluís jo crec que la fermesa no només s'aconsegueix amb el discurs.
I ja de pas, no entenc que diguis que ICV només ven fum i bon rotllo. Això no és un argument polític, no? Ja se que no ets simpatitzant d'ICV, però la pròxima vegada "curra't" una mica més les crítiques cap als ecosocialistes, o iniciativus, com tu acostumes a dir.
Si algú vol contestar, poseu-me un comentari, que per això estan.
Marxo al cine que he de guanyar-me el sou i fer més ric al senyor Cinesa.
Salut!

1 comentari:

Lluís Soler Turu ha dit...

He penjat aquesta carta oberta al meu bloc:

http://lluissoler.blogspot.com/2007/01/carta-oberta-en-carles-rodrguez.html

Salut!
Lluís