divendres, 25 de maig de 2007

Viladecavalls 2007: una campanya electoral d'"aprofitats"

Fa una estona he rebut una carta a la bústia de casa que no m'estaré de comentar.
Porta per títol el que més convingui, per Viladecavalls. A continuació, els sotasignants, l'ex-alcalde Cortés i l'ex-regidor Trullàs venen a dir que el que ha de fer tothom és votar al PSC, això és el que convé. A més, això ho diuen de ciutadà a ciutadà.
Sincerament, aquesta carta em sembla un insult a la inteligència dels ciutadans de Viladecavalls i, sobretot, un insult als votants del PSC. Cap veí o veïna de Viladecavalls necessita d'una carta demagògica, que no explica ni una línia del programa de cap partit, per decidir el seu vot.
En la meva opinió, precisament cartes com aquesta són l'exemple perfecte del joc brut i la causa de la desmovilització i el desencís de la gent per la política. En aquesta carta diu que tots els polítics són iguals, per tant, ara cal votar socialistes perquè són els que manen. Diu clarament que els principis i les idees s'han de llençar a la brossa.
Personalment, la opinió d'aquestes dues persones em mereix una credibilitat bastant nul·la, però no em podia estar de donar la meva opinió.
A què obeeix que aquestes dues persones que haurien de formar part del passat polític del nostre poble tornin a aparèixer en escena?
Tal com diu la carta: perquè els convé. El germà del Sr. Trullàs va a la llista dels socialistes, i el Sr. Cortés dedueixo que com no va aconseguir finalment formar la seva candidatura i tampoc incloure's en cap altra, voldrà donar suport als socialistes "des de fora".
Per tant, cap de les recomanacions que aquests dos senyors fan en aquest panflet es pot dir que les facin de ciutadà a ciutadà.
També demano des d'aqui i també ho faré personalment, al Francisco García, alcaldable del PSC, si tenia coneixement d'aquesta carta. Si l'estratègia dels socialistes va per aquest camí, personalment, se'm farà molt difícil mantenir la relació cordial mantinguda fins ara. I aquest comentari també és extrapolable als possibles pactes futurs.
També cal dir, que aquesta carta s'enmarca dins una campanya electoral a Viladecavalls en la que s'ha fet molta propaganda i poca política. I aquí intentaré ser encara més sincer.
Començant per CiU que s'ha negat repetidament a fer qualsevol tipus de debat, i que s'ha dedicat a convidar a la gent a menjar i beure i regalar tant les seves orelles, com fent obsequis. Fins el PVA que a més de tot això és el partit que probablement més diners s'ha gastat en fotos del seu candidat, sense menysprear al PSC.
Només ERC i ICV han intentat fer una campanya, en la meva opinió, el més política possible. És a dir, intentant explicar el programa i les propostes pròpies sense caure en la grandiloqüència i l'excés de la resta. Amb tot el valor afegit i la complicació que això té dins el context de campanya que s'ha donat.
Ara només cal esperar la decisió del CIUTADÀ/NA. No tots ens movem pels "mateixos interessos", no tots sóm estúpids.
Salut!

1 comentari:

Lluís Soler Turu ha dit...

És una pena que el joc net no hagi estat el comú denominador d'aquesta campanya. No saps les ganes que tinc que s'acabi ja. Tothom està molt nerviós i això ja ha arribat a un estat inaguantable.

Bon final de campanya i bona sort diumenge!