dijous, 7 de juny de 2007

Mossos i okupes


Ahir va tenir lloc una manifestació peculiar als carrers de Barcelona. Uns 4000 Mossos d'Esquadra es manifestaven contra la Conselleria d'Interior demanant la dimissió de Joan Saura i just a l'altra banda, els okupes feien la contramanifestació, que inicialment va voler ser un "cordó de seguretat" de la manifestació dels mossos. Com si d'un intercanvi de rols es tractés.
Aquesta vegada, però, tots dos col·lectius demanaven la mateixa cosa: el cap d'en Saura.
Al veure aquesta insòlita imatge, se'm planteja una qüestió: no és contradictori que els d'Iniciativa ho fem malament tant pels cossos de seguretat del país com pels antisistema? Uns reclamen la dignitat del cos i els altres que no siguem repressors per sistema.
Però, a algú li sembla malament que es denunciïn des de la mateixa Conselleria els casos d'abús de poder o maltractament per part dels Mossos d'esquadra? En la meva opinió, i crec que no forma part de l'ADN d'una persona d'esquerres, sinó simplement del sentit comú; és del tot correcte.
Crec que la única diferència és que aquests casos tradicionalment es silenciaven i ara és voluntat del govern fer neteja de les pomes podrides.
I pel que fa als okupes, què volen, tenir al capdavant de la Conselleria a un convergent o a una socialista? Sembla que abans no es queixaven tant. Les multes seran les mateixes tant si el cap és d'un color com d'un altre, es tracta de complir la llei. Crec que els d'Iniciativa no sóm més "repressors" que la resta.
Siguem clars, hi ha molta gent que encara no ha paït això de que la seguretat del país estigui en mans dels "rojos" d'Iniciativa. Per la dreta estem desprestigiant la pedra angular sobre la qual es sustenta la dignitat de Catalunya, i la inseguretat creix; i pels antisistema som uns hipòcrites i repressors per sistema perquè apliquem la llei vigent.
Jo crec que als ulls de la majoria de la població, per la gent que no és ni mosso ni okupa, ho estem fent bé. La llei es segueix complint i els mossos continuen realitzant amb èxit operacions policials, i les tortures o maltractaments es comencen a detectar i a posar en mans de la justícia igualment.
Fins i tot els mateixos periodistes es comencen a fartar de dia si dia també parlar d'alguna notícia relacionada amb la seguretat, i se n'adonen de que potser han sigut unes titelles en mans d'uns i altres. D'un extrem, de la dreta que guanya vots si genera un clima d'inseguretat i por; i de l'altre extrem, dels grups antisistema que volen que es parli més d'ells.
Tinc la convicció que aquestes noves polítiques aviat seran la normalitat.

2 comentaris:

gallo rojo ha dit...

Me dirijo a los compañeros que impulsan este blog, para presentar un nuevo proyecto, que utilizando el nombre de Gallo Rojo, va dirigido a todas las personas de la izquierda alternativa en general, y a los de la coalición ICV-EUA en particular. Esperamos que sirva para abordar temas, que con frecuencia se suelen dejar de lado, pero que son necesarios para situarnos acertadamente en la actual coyuntura. Agradeceremos vuestras aportaciones, vuestras críticas y vuestras y sugerencias.
La dirección es:

grojo.blogspot.com

Manils ha dit...

Encertada reflexió Carlos. Com gairebé sempre, estic plenament d'acord amb tu.

Salut!