dimarts, 26 de juny de 2007

Orgullós, sí; alliberat, no tant.


Pels qui encara no ho sabeu, jo sóc gai, homosexual, m'agraden els nois, els tios... com li volgueu dir. Encara que si no li dieu de cap manera i, simplement ho teniu en compte, molt millor. No m'agrada que la gent m'identifiqui només com a gai, sóc moltes més coses al igual que la resta de gent. A més, no existeix un rol de gai, això forma part de la teva persona i no hi ha moments en que actuis com a tal, simplement ho ets i punt.
Ja que això ha començat amb la llista de coses que no m'agraden, afegeixo la última de la llista: no m'agrada el fet d'haver de dir a qualsevol persona amb la que vulgui mantenir una relació més o menys estreta, que m'agraden els homes. Però, com tots i totes els/les que ho patiu sabeu, encara s'ha de fer aquest ritual farragós i ranci. I, perquè? Perque encara queda un temps per tal que la normalitat i igualtat social dels homosexuals sigui una realitat.
És una pena, però és així. També he de dir, però, que la gent jove, en general, és molt més moderna en aquest sentit; i a segons qui si li dius explícitament que ets gai et respon: "pues vale". Aquesta resposta és la que més m'agrada.
Total, que el que ara cal, és anar consolidant en la nostra societat aquesta tendència i que poc a poc el fet de tenir un amic o amiga homosexual o transsexual no sigui una anècdota que denota un tarannà "progre", sinó una cosa normal.
Ja vam aconseguir la igualtat i reconeixement legal, ara cal que entre tots i totes lluitem per aconseguir la igualtat social. Depèn de tots nosaltres.
Ens veiem dissabte a les 18:30 a Plaça universitat!
Bon dia de l'orgull!

Carles.

P.D. : Des d'ICV demanem que es pengi a Viladecavalls una bandera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament el dia 28 de Juny per tal de celebrar aquest dia i mostrar la sensibilitat del poble vers el col·lectiu GLTB.

5 comentaris:

Patrizia ha dit...

Tothom dissabte a Barcelona. no només gais o lesbianes, o transexuals... tots hem de fer pinya per una bona causa.

Esperem que el nostre ajuntament doni exemple!!! Vinga Sebastià, comença a fer coses amb cap i peus k ja és hora!

Salut!!

ric ha dit...

Aquí el que importa és que cada ún de nosaltres doni el millor de si mateix als altres. I per poder-ho fer adopti la forma i condició que més li agrada. Una salutació d'un no gay des de Rubí

Manils ha dit...

Encara recordo la taula rodona sobre Església i Política, en que vas intervenir des del públic i tothom et felicitava per "admetre" públicament que eres gai. Quin fart de riure.

Quan em va tocar a mi el torn de rèplica et vaig dir "em sap greu però no entenc perquè t'hauria de felicitar per tenir una tendència sexual o una altra, així que no faré el tonto com els demés".

Salut!


Ah per cert, bloc de regidors i regidores joves de JEV --> http://municipalsjev.blogspot.com/

Carles Rodríguez ha dit...

Si, el portaveu de les JSC per un moment es va pensar que potser em faria socialista i per això em felicitava tant.

Marta Ribas Frías ha dit...

Espero que anés bé la mani. Em vaig haver de quedar a Rubí exercint de regidora durant la Festa Major.

Per cert, felicitats per l'article. I pel lloc de regidor!!
Ànims i compta amb nosaltres, pel què necessitis.