dimarts, 17 de febrer de 2009

Comunicat conjunt d'ICV i ERC a Viladecavalls

Davant l’actual situació política en què es troba l’Ajuntament de Viladecavalls,
els grups municipals d’ERC i ICV manifestem:

1) L’Ajuntament de Viladecavalls es troba en una situació financera
crítica. L’endeutament municipal ha assolit un insostenible nivell del 109% en
els últims dos anys, acostant-se al 110% d’endeutament màxim permès per la
llei.

2) Existeixen presumptes irregularitats efectuades des de l’Ajuntament de
Viladecavalls i l’empresa Viladecavalls Multigestió Pública SL en múltiples
contractacions i adjudicacions d’obres concentrades en determinades
empreses, així com en nombrosos abocaments de runa realitzats al terme
municipal sense la corresponent llicència.

3) El desmesurat autoritarisme del govern municipal ha originat una
situació de crispació de la vida política i veïnal, incompatible amb els valors
d’una societat democràtica. A nivell intern, la plantilla de treballadors i
treballadores municipals estan patint un clima de por i persecució, amb un
menyspreu permanent dels drets bàsics sindicals i de la persona.

4) Els fets anteriorment exposats són conseqüència directa de la gestió
municipal efectuada en l’actual legislatura. Apuntem com a responsables
d’aquesta gestió a l’Alcalde Sr. Sebastià Homs, als Tinents d’Alcalde Sr.
Francisco Vega i Sra. Regina Parellada, i als càrrecs de confiança Sr. Toni
Florido i Sr. Josep Faure, dirigents polítics del govern municipal en aquests
últims 20 mesos.

5) El trencament del govern CiU-PVA provocat per la desconfiança mútua entre
els seus integrants constata la impossibilitat d’aquestes persones per
afrontar i posar remei a la gravíssima situació que ha assolit l’Ajuntament de
Viladecavalls i de la qual en són directament responsables.

6) Considerem indispensable la realització d’una auditoria externa amb la
presència de tots els grups municipals amb representació al consistori, per tal
de determinar l’estat real d’endeutament de l’Ajuntament i aclarir totes les
irregularitats detectades.

7) Davant de tot això, els grups municipals d’ERC i ICV a Viladecavalls ens
proposem liderar la constitució d’un nou govern municipal d’unitat amb
els objectius de posar fi a la crispació política i solucionar la greu situació
econòmica en la qual es troba immers el consistori.

8) Viladecavalls mereix responsabilitat. Fem una crida als companys
regidors i regidores del grup municipal del PSC -Sr. Francisco Garcia i Sra.
Concepción Martínez- i del grup municipal de CiU -Sr. José Valero, Sr. Antoni
Raso, Sra. Esperança Peralta i Sr. Santi Griera- a sumar-se a aquest
compromís històric per Viladecavalls.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Carles,
Mira els diaris de demà dimecres i trobaràs la resposta dels quatre regidors de CiU al vostre comunicat conjunt.
Creus realment que estan coaccionats?
Esquerra us portarà a l'extició...

Anònim ha dit...

En resposta al comunicat enviat pels grups municipals d’ERC i IC-V els sotasignants manifestem que:

1)Assumim des del primer moment, fins i tot abans de ser escollits regidors per Convergència i Unió, la il.lusió, el compromís i la responsabilitat inherent a la tasca de representació dels veïns de Viladecavalls i volem manifestar que som i ens sentim plenament lliures i que som partícips, conscients i promotors de l’obra de govern que exercim amb els nostres companys Sebastià Homs i Regina Parellada. Neguem per aquesta raó qualsevol tipus de coacció per part dels nostres caps de formació i ens sentim ofesos pel menysteniment al nostre càrrec, a la nostra persona i als nostres partits.

2)La nostra tasca de govern ha fet possible l’impuls d’importants actuacions (gespa artificial, piscina municipal, pavelló poliesportiu, 97 habitatges de promoció municipal, ampliacions de locals socials, pont de Sant Miquel a banda de l’asfalt i arranjament de nombrosos carrers i places) per tal de dotar al nostre municipi dels millors serveis, equipaments i infraestructures possibles. Els nostres veïns ho valoren positivament, els regidors d’ERC i IC-V no ho volen reconèixer.

3)Denuncien l’intent constant dels regidors d’ERC i IC-V per deslegitimar l’acció duta a terme per la nostra coalició amb falses acusacions d’irregularitats en la gestió municipal que s’han demostrat falses en tots els organismes competents. Denunciem l’estil antidemocràtic de la seva acció política que pretén assetjar-nos, no només en la nostra tasca política si no també en el nostre àmbit personal. Entenem que aquest comportament respon a la no acceptació de la decisió lliurement expressada a les urnes pels veïns de Viladecavalls, que ens van convertir en la formació política més votada, i denunciem l’intent d’aconseguir amb les pitjors arts i sense importar el preu, allò que els resultats electorals els hi van negar.

4)Neguem com a regidors i veïns del poble que existeixi cap mena de crispació social i veïnal. L’escenari de crispació política es perseguit conscient i irresponsablement pels regidors d’ERC i IC-V des del mateix moment en que es van fer públics els resultats electorals.

5)Finalment, condemnen de la forma més enèrgica possible l’intent d’ERC i IC-V per fomentar el transfuguisme, pràctica clarament condemnada per totes les formacions polítiques a nivell nacional.


A Viladecavalls, a 17 de febrer de 2009


José Valero i Hernández Antoni Raso i Serrano Esperança Peralta i Yañez Santi Griera i Gusi

Regidors de CiU Viladecavalls

Carles Rodríguez ha dit...

Anònims,

Tinc la mateixa opinió que el dia que vam signar l'anterior comunicat.
Aquests han estat els meus primers dos anys com a regidor del meu poble i com ja us he dit més d'un cop tant als blocs com als plens i si algun dia voleu podem quedar i us ho diré personalment, de tu a tu, teniu una forma de fer política totalment fastigosa.

Seré un floreta, immadur, o totes les coses que em volgueu dir per tal de menystenir la meva persona. Però jo tinc molt clar què sou vosaltres.
M'he averginyit molts i molts cops de compartir taula amb tots vosaltres. Crideu, amenaçeu, coacioneu, malbarateu els diners de tots. No teniu res del que jo pugui aprendre.

D'aquí a uns anys algú de vosaltres estareu vés a saber on i encara tinc l'esperança que la gent de la meva generació (jo no se si encara "jugaré a polític") porti al meu poble una etapa de normalitat democràtica i "felicitat" a l'Ajuntament.

Desconec si els bons regidors de CiU estan coaccionats, però després de llegir el vostre comunicat una cosa tinc clara: teniu por. En Sebastià potser també està cansat i no l'importaria tornar a fer de profe. Però alguns dels que escribiu aquí i allà teniu por de perdre el sou que el Sebastià us garantitza. Teniu por de moltes coses que no hauríeu d'haver fet surtin a la llum. I la resposta a la vostra por és sempre el victimisme. Us va funionar a les eleccions municipals. Potser també us funciona ara.

Mentrestant, continueu jugant als enamorats amb el PSC i deixeu que la resta diguem el que pensem. I si ens extingim, ho farem amb la cara ben alta.
Molta sort!

Anònim ha dit...

jueves 12 de febrero de 2009

CIU despacha a Vega, y los agoreros y las meigas anuncian la llegada del diluvio y las siete plagas. Es Viladecavalls:
El pasado lunes día 9 quedara registrado en la historia de la localidad. CIU despacha al PVA, asumiendo quedarse sin paraguas antes que seguir en sociedad con Paco Vega. La situación debía ser la del matrimonio en el que uno de los conyugues, se ocupa de todo, y a cambio solo disfruta de una convivencia con problemas interminables, de los que en algún momento se han de afrontar; salvando las distancias, las situaciones, los actores y los escenarios, quizás Montilla debiera sopesar la formula y su aplicación en el colegio de la Generalitat, delante de un alumnado que destaca mas por sus desvaríos y salidas de tono, que por su implicación en los planes de estudio y la realización de deberes…
No ha debido ser fácil, y por mucho cálculo que se le pueda achacar a la medida, la decisión conlleva implícita y explícitamente el cierre de una etapa de la cual, seguramente, nadie en Viladecavalls se sentirá demasiado satisfecho.
Tampoco es difícil imaginar los intentos del socio abandonado, para que una vez tomada cuenta de lo serio del asunto, intente replantear su acomodo para perpetuar de otra manera su continuidad; y no serán menos los intentos de los antiguos socios, que vienen laborando desde hace tiempo con la técnica del látigo y la zanahoria, con arrullos y guiños en la intimidad y actitudes airadas de descaro y desaire, en los eventos públicos. La oportunidad les brinda el momento de retomar el dulzor de aquellas mieles que guardan en su recuerdo.

Los oráculos de Delfos:
Uno de los rasgos distintivos de Viladecavalls es que la mayoría de sus habitantes aún guardan celosamente sus preferencias políticas, o sus acomodos, por si vuelve el lobo, o por si nunca se marchó; luego resulta que a la hora de contar los votos surgen sorpresas que aparentemente nunca se pudieran dar, esto paso en las pasadas municipales.
No solo ocurre con los votos, también con los partidos que se reclaman de la izquierda, adscripción que salvo los socialistas el resto no debe saber donde ubicarla, porque cuando se trata de arriesgar y apostar por el futuro, 6 años de esfuerzos continuados han demostrado que a IC-V i ERC le movían otras preocupaciones más importantes..
A los inveterados cuatro gatos que desde el anonimato de las computadoras, y los juegos en la red on line, -multiplicando hasta el infinito las entradas de supuestas opiniones sesudas y respetables- pontifican sobre lo humano y divino de los demás, se les han disparado los pistones de la caldera, ante la nueva situación política.
La planificación de las intervenciones en la red, para mantener estados de opinión virtuales con información intoxicada no son nuevas; en Viladecavalls los más activos parece que son un grupúsculo con clara vinculación a las estrategias de ERC, junto a las intervenciones esporádicas con etiqueta de la variopinta fragmentación de siglas, descendientes del pasado comunista .
El activismo intoxicador, con la aparición de supuestos miembros y votantes del PSOE, atención, no del PSC, ha logrado desbancar en estos días, los récords establecidos anteriormente, -al parecer de los expertos- de los comandos operativos de CIU, (sección on line de Viladecavalls).
Es enternecedor para socialistas de la localidad, luchadores en solitario en mil eventos y circunstancias, incomprendidos en tantas mas.., saber que tanta “opinión sensata” se preocupa de las decisiones que puedan tomar, del futuro que puedan tener; lástima que no votarán socialista en las municipales. Si tanto “altruismo de izquierdas” fuera influido en IC-V i ERC, en las más de seis intentonas en las que con el PSC matemáticamente sumaban mayoría, seguramente el presente no seria lo mismo; pero en esas ocasiones solo hicieron acto de presencia las gentes del PSC.

El anuncio del diluvio y las siete plagas
Disfrazados de agoreros y meigas de diversos pelajes, los sempiternos demonios quieren influir sobre un futuro que esta abierto, es para todos, y al que tienen perfecto derecho, aunque seguramente quedarían dudas sobre si se lo merecen; ellos sin embargo creen que les pertenece y en exclusividad; pues procedan. Hagan lo que les convenga, pero jueguen limpio y no enreden más que en la casa propia.
Seguramente se equivocan, como en otras ocasiones, pero siempre queda bien que la culpa sea del otro. Nunca será suficiente para merecer el respeto de quienes no saben ni respetarse entre ellos mismos; peor aún si resulta que se trata de cuestiones que solo ellos sabrán evitar porque tienen la solución al diluvio y las siete plagas. Como a los bucaneros alguien les adjudico el paquete, como parte del botín guerra.
No creo que a los socialistas de Viladecavalls, de voto o de carnet, les preocupen los fantasmas. Estan acostumbrados a ganarse el pan con su trabajo, y trabajarse su futuro con esfuerzos; si llega el momento decidirán en libertad lo más razonable, lo más conveniente y lo que les convenga.
Al que no le guste quizás habrá que recordarle el dicho, "ladran, luego cabalgamos".

Francisco García Cano

Carles Rodríguez ha dit...

Francisco,

Yo no entiendo de parábolas ni alegorías bíblicas. Estudié en un colegio católico, pero nunca me interesó la religión.

De todas formas, sí que recuerdo varios momentos del posible pacto de izquierdas que nunca se dió. Recuerdo la legislatura pasada cuando desde ICV, junto con vosotros los socialistas, ofrecimos a ERC un pacto de izquierdas al que ellos no quisieron sumarse. Acabaron revalidando la alcaldia de Fèlix Farré, gobernando con CiU.

También recuerdo las conversaciones de hace unos meses con vosotros y Paco Vega para, una vez más, intentar articular una mayoría diferente que destronara al actual alcalde Sebastià Homs. Tampoco fue posible debido a la desconfianza que ICV y ERC manifestamos respecto a Paco Vega. Desconfianza que lo ha acabado dejando al margen incluso del gobierno del que formaba parte.

¿Y ahora que? Me parece totalmente legítimo que pactes en los términos que desees con quien mas os convenga. Pero permíteme que, al igual que manifesté en su dia cuando ERC pactó con CiU; me cueste de entender vuestro apoyo al alcalde al que insistentemente hemos reprobado por su gestión y manera de hacer y el que, a su vez, nos ha repudiado y menospreciado tanto a vosotros, como a ERC, como a ICV, sin nombrar a trabajadores y cuelquiera que pensara diferente, durante los años que lleva ejerciendo su cargo.

Son contradicciones difíciles de digerir, pero entiendo que no es a mi a quien teneis que dar explicaciones, sino a vuestros votantes.

Un saludo!

fgarcia@viladecavalls.cat ha dit...

Carles, yo no he sido quien ha colgado en tus comentarios, el artículo de mi blog. Te lo aseguro. Además es suficientemente conocido que no intervengo, el que quiera que me escriba a la dirección de email que figura a pie de portada de mi blog.
Dicho esto no tengo más que decirte, salvo agradecerte la opinión que me dedicas y sobre todo el tono de como lo haces.

Anònim ha dit...

Los dos primeros comentarios estan escritos por el cargo de confianza (enviados en un intervalo de 8 minutos), estaba claro que no entrarian a pactar, para lo que si servirá es para que no puedan eximirse de responsabilidades el dia que el juez dicte una sentencia o cuando delante del pueblo el ayuntamiento sea intervenido por la generalitat.
Dile a Quico que descanse, que después de esta diarrea mental debe de haber quedado tranquilo.
Definicion de Tranfuguismo:
la palabra tránsfuga se utiliza especialmente en el argot político, refiriéndose a las personas que han obtenido un puesto de elección popular con el apoyo a sus candidaturas por un determinado partido político, y una vez ganada la elección y durante el desempeño de sus funciones, deciden cambiar de ideología renunciando a la filiación del partido político que lo respaldo o inclusive afiliándose a otro.
Me parece que no saben leer, el comunicado no dice que abandonen CiU, habla de crear un gobierno de unidad. No hay más ciego que el que no quiere ver.
Necesitan ir a recuperación, han suspendido la asignatura de vocabulario y deben examinarse en septiembre.

Anònim ha dit...

Me parece que algún manipulador descontrolado te ha tendido una trampa y tú has caído, poniendo en evidencia tu poca madurez en el “juego político”. Es torpe por tu parte no moderar los comentarios que recibe tu blog, pero más torpe es entrar al trapo sin meditar qué i quién de ello se beneficia. Me apena la cándida inocencia en la que vives.

Carles Rodríguez ha dit...

Anónimo,

Prefiero vivir en la cándida inocencia y así no tener que recordar que mentira dije ayer o entes de ayer.
Una vez más ataques personales. Es lo único que sabes hacer sin dar la cara?

Anònim ha dit...

Bon dia Carles,
Veus com no tens raó, vas dir que: ” No teniu res del que jo pugui aprendre”.
Moderant els comentaris a teu blog has après la primera lliçó de parvulari.
No cal que ho publiquis, aquesta es la segona lliçó.

Carles Rodríguez ha dit...

A partir d'ara moderaré els comentaris per tractar de moderar la furia de hooligans com vosaltres. Amb la gent violenta i, en definitiva, la mala gent com vosaltres cal anar amb compte.

Però perquè vegis que el parvulari el vaig aprovar fa temps quan encara era una càndida i inocent personeta, sempre et publicaré els teus anònims sempre i quan no faltis al respecte d'altres.