dimecres, 25 de febrer de 2009

Sociovergència a Viladecavalls


Avui surt a Diari de Terrassa l'anunci oficial del pacte de govern entre CiU i PSC a Viladecavalls.

Segons el diari, els socialistes assumeixen: Habitatge, Cooperació, Solidaritat i Cultura de la Pau.
A banda d'aquestes regidories pròpies, compartiran Urbanisme i Participació ciutadana amb l'alcalde.
D'aquesta manera el portaveu socialista serà el 1r tinent d'alcalde i l'altra regidora socialista la 5a tinent d'alcalde.

La valoració del portaveu socialista, Francisco García Cano és que el PSC estarà present a les carteres més estratègiques i les decisions seran consensuades.

Sincerament, m'esperaba més de les negociacions i l'acostament manifest del grup socialista a CiU dels darrers mesos. O Convergència ha negociat a la perfecció, o al final hauré de subscriure les paraules de l'ex 1r tinent d'alcalde Paco Vega en que manifesta que "Cano se ha vendido por un plato de lentejas".
En un moment en què Sebastià Homs tornava a perdre la majoria per governar, la situació de feblesa de CiU hagués donat per una major presència del PSC al govern de Viladecavalls. I més, tenint en compte, que la moció de censura també era possible.

La posició estratègica dels socialistes a aquest govern no la veig ni a la regidoria d'Habitatge. Les promocions que s'estan construïnt les està executant Viladecavalls Multigestió Pública i aquesta societat ha estat gestionada exclusivament i antidemocràticament per CiU. Una societat on el seu gerent (càrrec de confiança de CiU) té tot el poder i en la que hem detectat diverses irregularitats (interessos no previstos, partides fantasma, adjudicacions a dit i preu de construcció del m2 per sobre del preu de mercat).
Sense mencionar que els més de cent pisos que estaran enllestits en uns mesos seran de compra i sense protecció oficial. Tenint en compte que els pisos serien majoritàriament per joves, i els bancs no obren l'aixeta per donar crèdits... no crec que m'equivoqui al afirmar que no es vendràn tots els habitatges.

Per acabar, el que sí tinc clar és que el portaveu socialista ha aconseguit el que portava buscant des de fa, al menys, 6 anys. Primer, presentant-se com l'abanderat de l'esquerra intentant articular un tripartit amb alcaldia socialista que destronés a Fèlix Farré. Després, intentant novament articular un quatripartit (PSC-ERC-ICV-PVA) també amb alcaldia socialista.
Ara, ja ha aconseguit entrar a govern. Però també ha deixat de ser, definitivament, una alternativa creïble.

Des d'ICV continuarem la tasca d'oposició i seguirem apostant, i som els únics que ho podem dir, per un govern de canvi. Un govern que deixi enrere els més de 15 anys de governs de Convergència i Unió a Viladecavalls. Vam apostar per això, juntament amb el PSC, amb en Fèlix Farré d'alcalde. Hem tornat a apostar, juntament amb ERC, amb en Sebastià Homs d'alcalde.
I fent un exercici de coherència, seguirem apostant per liderar un govern d'esquerres en el futur.