divendres, 5 de juny de 2009

En democràcia la violència no té cabuda


El passat Ple del 28 de Maig vaig presenciar un dels espectacles més lamentables des que sóc regidor a l'Ajuntament de Viladecavalls. El portaveu d'ERC i company, Lluís Soler, va ser agredit física i verbalment dins i fora de la sala de Plens.

Tot ve arrel que el mateix regidor denunciés públicament l'adjudicació d'una subvenció de 6.000 € a la Unión Deportiva Can Trias després que aquesta entitat ho demanés per instància.

Els que van protagonitzar aquest fet condemnable i totalment denunciable tenen noms i cognoms i son prou coneguts al nostre municipi, alguns d'ells tenen càrrecs de representació a la mateixa Unión Deportiva Can Trias i l'Associació de Veïns de Can Trias.

No volia deixar passar més dies sense dir el que penso al respecte ja que són fets molt greus.

1. Està clar i és del tot legítim manifestar-se pel que es vulgui, però mai utilitzant la violència. Diu molt poc respecte aquest grupuscle de persones.

2. És denunciable al 100% que al nostre Ajuntament es donin subvencions via instància. Els diners públics han de tractar-se amb rigurositat i equitat. Això també és una petita mostra de la classe de gestors públics que tenim al nostre Ajuntament.

3. A aquestes persones que diuen representar els interessos de la gent que vivim a Can Trias els demano que deixin, si us plau, d'embrutar el nom del nostre barri amb actituds com aquesta. A mi no em representen de cap de les maneres.

4. A l'alcalde de Viladecavalls li demano tolerància zero amb la violència. El passat dia 28 va "donar canxa" a aquesta gent en benefici propi, al mateix temps que expulsava a dues persones del públic per voler expressar pacíficament la seva opinió, també en benefici propi.


Tots aquests episodis lamentables són la conseqüència de la manera de fer política que patim des que Sebastià Homs és l'alcalde de Viladecavalls. O estàs amb mi o contra mi.
Alimenta l'odi donant peixet a hooligans com els que van increpar al Lluís el passat dijous, es fa amb càrrecs de confiança que li fan la feina bruta, pacta amb regidors que no defensen els interessos de ningú a part dels propis perquè ja no tenen partit...

A dirigents populistes i poc amics de la democràcia els ha funcionat durant algun temps, però no per sempre. Els mateixos gossos de presa que defensen ara a ultrança l'equip de govern trànsfugovergent poden atacar al seu amo en algun moment si aquest no els dóna el que volen.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els fets dels que parles son denunciables , si… (condemnar de veritat només ho pot fer un jutge)
Si hi ha nom i cognoms dels agressors mes fàcil pel jutge.
No crec que la U.D. Can Tries tingui el tarannà d’aquests pocs individus que van agredir al Lluís.
Si no hi ha una rectificació de distanciament, dels fets violents succeïts a les dependencies de l’Ajuntament, per part del pares i mares de U.D. Can Tries, es mantindrà en el temps el dubte dels valors que volen donar a la canalla referent al futbol… perquè estem parlant de futbol ¡no!. A mi m’agrada el Barça d’aquest any, sobre tot per ser un equip representatiu d’un poble, també perquè no és un equip barroer, perquè no és covard en el seu futbol, per fer un joc bonic, educat i solidari. Personalment les copes em donen igual. M’agradaria sentir el mateix per qualsevol club del meu poble. Per això hi ha un Consell Esportiu que pot garantir les ajudes econòmiques i els valors solidaris en cada moment. És encertat que I.C.V. es posicioni públicament per aquest fet, i tots el partits d’esquerres i entitats del poble.
La dreta no es posicionarà, PERQUÈ COM SEMPRE, PENSEN QUE AQUESTA VILADEVAVALLS ES SEVA I QUE NO S’EQUIVOQUEN MAI, i que son guapos… i que son rossos…i que medeixen 1,90 metres, us fixeu que tots caminen de puntetes per això medeixen 1,95.

Un concejal dijo refiriéndose al Lluís:
Siembra viento i recogerás tempestades,
je,je,je…pues si que se lo pones bien al juez .

Salut i una abraçada pel Lluís i per ICV.

maripau ha dit...

Lo que sucedió fué lamentable, sinceramete creo que la U.D. Can Trias y la A.VV. deberían expulsar a esos elementos de sus juntas, previo incluso a la sentencia judicial.
Lo del alcalde ... es una más, hace 4 meses nos expulsó a mi maido y a mi del pleno, nos denunció y como siempre perdió. Existen demasiadas cosas que desconoce y que no hace falta que aparezcan en decretos-ley ya que los contempla la ley de leyes, la Constitución, como son la libertad de expresión, la manifestacion pacífica, la presunción de inocencia, la libertad ideológica ...y que aunque él lo crea no es "el amo". En el último pleno hacía apenas una semana que el Juzgado consideró que la primera orden de expulsión no se ajustaba a derecho (ILEGAL), la segunda te lo puedo asegurar menos aun. No nos permitió grabar en video la sesión, implantando algo que según multiples sentencias del Tribunal Constitucional está reñido con la democracia, LA CENSURA, además de prohibir la manifestación pacífica al expulsar a Antonio para no permitirle mostral el "folio reivindicativo" que llevaba.
Que se vayan mirando del art. 537 al 542 del Código Penal y se busquen un buen abogado.

Lluís Soler Turu ha dit...

Moltes gràcies pel suport,

Una vegada més, vull fer ènfasi en tres punts:

-El deure d'un grup a l'oposició és controlar i fiscalitzar el govern. Quan es detecten irregularitats, s'han de fer públiques i demanar explicacions.

-En contra de tot el que s'ha dit, Esquerra-Viladecavalls mai hem acusat a cap entitat de res. L'acusació de fer tracte de favor, sempre ha anat dirigida a l'equip de govern, igual que les nostres demandes de màxim rigor en el compliment del reglament, tranparència en la concessió de subvencions i tracte equitatiu a totes les entitats.

-El passat 28 de maig vaig ser víctima d'injuries, amenaces, coacció i agressió en l'exercici del meu deure com a regidor. Algunes persones van intentar intimidar-me de forma violenta perquè no exercís el meu dret fonamental a la funció política com a càrrec electe. És un fet greu que hem denunciat. Un dels agressors està identificat.


Gràcies de nou pel suport.
Salutacions!

Anònim ha dit...

por lo de siembra vientos....:pues si, además de que perderá votos, el mio. A mi pesar.