dijous, 30 de juliol de 2009

Habemus alcaldessa, però... i el canvi de debò?

Ahir a la tarda xerrant amb uns amics a una terrassa de Sabadell vaig adonar-me que d'aquests dos anys que porto com a regidor de l'Ajuntament de Viladecavalls ben bé en podria escriure una novel·la o un manual de supervivència per a nous regidors.

Em preguntaven per la situació actual de Viladecavalls i contínuament havia de referir-me a situacions del passat, a decisions que tenen determinades conseqüències. A la conclusió que vam arribar va ser que tot plegat resulta excessiu i amb final tràgic. Fent memòria podem recordar un parell de crisis de govern i abundants rumors. La cronologia dels fets va ser aquesta: Paco Vega surt del govern, el que porta a CiU a buscar un pacte amb els socialistes, a la vegada que aquests últims es queden sense partit.

Aquest és el ball de cadires. Paral·lelament a això, durant aquests anys l'Ajuntament ha estat comandat per (a banda de Sebastià Homs) dos càrrecs de confiança que han fet i desfet el que han volgut en quant a afers urbanístics es tracta. La conseqüència d'això ha sigut un Ajuntament endeutadíssim i sense cap mena de control econòmico-financer. Un d'aquests càrrecs de confiança, en Toni Florido, quedaría fora de plantilla ara que Regina Parellada és alcaldessa. Però l'altra F, la d'en Josep Faure, suposadament guanyaría pes en la composició del nou cartipàs. El fins ara gerent de Viladecavalls Multigestió S.L., és des del passat 28 de juliol regidor de l'equip de govern.

El discurs d'investidura de la Regina Parellada va ser, en la meva opinió, moderadament esperançador. Té la intenció de governar amb la mà estesa (cosa insòlita fins el moment) i de donar transparència a la gestió municipal, començant per fer una auditoria als comptes de Viladecavalls Multigestió.
De tota manera, els aires de continuïtat segueixen estant presents. És objectivament contradictori auditar l'empresa que liderava l'ara regidor convergent Josep Faure. Si la forma de treballar d'en Faure com a gerent generava desconfiança, perquè hem de confiar ara en la seva gestió com a polític? I la pregunta definitiva: perquè hem de confiar ara en la bona fe dels sis regidors de CiU si són corresponsables de l'actual drama?

Sigui quina sigui la resposta, des d'ICV ens felicitarem si en aquests dos anys la normalitat torna al nostre Ajuntament. Normalitat en les relacions humanes, normalitat en les relacions laborals i normalitat en les relacions polítiques. És això en el que ens hem de concentrar aquests dos anys que queden fins que el 2011 els veïns i veïnes decideixin un nou consistori. Això, i fer net en quant a números. Si hi ha brutícia s'haurà de deixar aflorar. Seguirem demanant auditories del que faci falta, si no han sigut capaços ells, haurà de venir algú de fora a posar ordre a la casa.

M'agradaria que arribés un dia en que els meus amics se n'alegréssin, en comptes de posar cara d'interrogant quan els parlo de la política a Viladecavalls. Estic convençut que aquest dia arribarà.

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Oye lo del manual, no estaría mal ¡lo digo en serio!
Aunque la cronología seria interesante (junto con la pequeña auditoria que parece ser que e see hará) uf! pues desde la ultima época de Félix.
Mis felicitaciones a tu compañero Joan Olivares, en el último pleno me pareció el más DIGNO de todos.
El tiempo dirá si la honradez i la dignidad política en Vila ganara la batalla, de momento...corren malos tiempos.

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Amb gent com vosaltres, ben segur que sí que arribarà aquest dia