dimecres, 13 de gener de 2010

No anem bé

M'agradaría que la primera anotació de l'any fos més agradable i optimista, però llegir el diari o mirar la TV els darrers dies m'ha fet agafar ganes de treure les primeres farinetes, i no és pels excessos de festes, tampoc és per mirar els Matins de TV3 o l'Ana Rosa, això només provoca acidesa. M'explico:

L'alcalde de Seseña (Toledo), d'IU haurà de pagar un milió d'euros de fiança per denunciar les barbaritats urbanístiques d'"El Pocero". Si per denunciar a corruptes has de pagar una multa, no anem bé. Podeu llegir la notícia aquí.

Falange Española de las JONS va denunciar al jutge Garzón per voler investigar els crims de la Guerra Civil i el franquisme y el Tribunal Suprem ho ha admès a tràmit. Què passaria si aquest cas es donés a Alemania per exemple? Podeu llegir la notícia aquí.

Air Comet va presentar concurs d'acreedors i va despatxar a tota la seva plantilla, a més de deixar penjats a centenars de clients que van quedar-se sense poder volar. El seu propietari, Díaz Ferran, segueix sent el representant dels grans empresaris espanyols a la CEOE i cada cop que parla puja el preu del pa. Si aquest home és l'empresari model, també cal que s'ho facin mirar. Podeu llegir la notícia aquí.

El Govern de Vic (CiU, PSC, ERC) ha decidit no empadronar als immigrants que no tinguin permís de residència o treball. Cal recordar que estar empadronat és un requisit per accedir a drets bàsics com la sanitat o l'educació. Podeu llegir la notícia aquí.

En resum, es vol que els immigrants siguin ciutadans de tercera i quedin exclosos; els feixistes campen "a sus anchas"; denunciar la corrupció es penalitza i els empresaris poden fer i dir el que volen perquè són intocables. No anem bé. Realment és aquesta la societat que volem construïr?