dimarts, 26 de gener de 2010

NO a la picaresca econòmica amb els diners de tots

Arrel de la decisió del govern de Viladecavalls (CiU) i el vist-i-plau dels regidors no adscrits i el regidor de la PVA de retirar de l’ordre del dia del Ple ordinari del 28 de gener els cins primers punts consistents en l’inici del procediment de resolució de factures no reconegudes presentades per quatre empreses proveïdores de l'Ajuntament per valor de 1.088.793,12 €.

Arrel del primer esborrany de pressupostos de l’equip de govern per al 2010 en el qual es presentava un desquadrament de 990.000 € entre ingressos i despeses. I la posterior decisió de funcionar amb pressupostos prorrogats durant el primer trimestre de 2010.

Manifestem.

1. A l’Ajuntament de Viladecavalls s’han adjudicat obres de manera il·legal i mitjançant contractes verbals durant aquesta legislatura (2007-2009). Concretament pel que fa a les obres del pont del Molinot i al local social de les Carenes de Can Turu i asfaltat de carrers.


2. A hores d'ara encara resta contrastar una part d'aquestes amb els treballs realitzats.


3. Aquesta conducta exten dubtes raonables en quant a l’adjudicació i execució de la resta d’obres que sí van seguir els procediments administratius establerts i en les que van participar les mateixes empreses i regidors i tècnics que a les abans esmentades.


4. L’equip de govern actual i l’alcaldessa Regina Parellada van comprometre’s en la presa de possessió a donar transparència a la gestió municipal i fer aflorar possibles irregularitats. No només no han complert les seves promeses, sino que amb la decisió de no elevar aquests expedients a la Generalitat, i amb el suport de no adscrits i PVA aposten per la opacitat i per “tapar-se les vergonyes”.


5. L’equip de govern actual s’ha demostrat incapaç de quadrar els números i sense voluntat real de transparència, a més, juntament amb els regidors no adscrits i el regidor de la PVA són directament responsables de l’endeutament i la picaresca econòmica que s’ha practicat a l’Ajuntament, per tant estan totalment deslegitimats per governar.


6. Davant la impossibilitat de fer una Moció de censura i constituïr un govern alternatiu, sense regidors implicats en aquesta gestió negligent. Demanem la dimissió en ple de tot l’equip de govern i emplaçem a la direcció comarcal/nacional de CiU a arribar a un acord per constituïr una comissió gestora que tiri endavant el municipi fins les properes eleccions municipals.


7. Cal que els veïns i veïnes sàpiguen què van fer els tres equips de govern d’aquesta legislatura amb els diners públics, els diners de tots.


Carles Rodríguez Herencia

Joan Olivares Abad

GM ICV Viladecavalls

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Carles,

Totalment d´acord. Cal demanar la dimissió perquè són responsables d´aquestes irregularitats i que una comissió gestora es faci càrrec de la situació.

Manel Martinez ha dit...

Felicitats Carles

Ja era hora que es donès un cop a la taula. Per fí alguna cosa està canviant a Viladecavalls.
Dijous hi ha convocada una manifestació per part del Club de basquet a la que s'ha afegit l'Escola de futbol.
Espero que ningú digui que el vostre manifest o que les manis de dijous són per generar crispació. Personalment estic fart de que t'acusin per no callar... com en altres temps...

Carles Rodríguez ha dit...

Hi ha 9 regidors que pel que sigui estan interesats en callar, però la resta estem per precisament per dir les coses pel seu nom. Potser hem trigat massa, però estic molt satisfet que haguem donat aquest pas.

Salutacions i ens veiem dijous!

Rosa Puigjuriol ha dit...

Estic totalment d'acord que una comissió gestora es faci càrrec de la situació i de una vagada per totes tinguem transparencía, cuan es tracte dels nostres diners penso que tenen l'obligació de donarnos explicacions i no entenc que poguin retirar aquets cinc punts de l'acta tot i que se fet publica a la web de l'ajuntament.
Manel, jo no podré estar a la manifestació pero tenen tot el meu soport.

MOE ha dit...

Es un tema molt seriós i no podem baixar la pressió, aquests tipus de irregularitats han de sortit a la llum, sinó res no canviarà.
Montse