dimarts, 23 de febrer de 2010

Paraules d'un bomber i punt.

Aquesta setmana està tenint lloc la Comissió d'Investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Sobre aquest tema només volia dir que mai he vist tants rius de tinta i tantes tertúlies televisives i radiofòniques des de la "teoria de la conspiración" de l'11-M. S'han fet debats sobre les causes, errors tècnics, etc que penso només haurien d'atrevir-se a fer els experts i professionals en la matèria. La sobredimensió ha sigut evident i d'un baix nivell excessiu per a persones que aspiren a governar un país.

Utilitzar un cos nacional (de tots i totes) com ha fet CiU per atacar políticament a l'adversari que més et fastigueja (en aquest cas ICV) no cal. És més valent contraposar directament, sense intermediaris que no estan dintre el terreny de joc.

Em limitaré a reproduïr les paraules d'una persona que si té el coneixement i la legitimitat suficients per fer els judicis que calguin i dir el que va passar:

«Demano respecte pels bombers –va dir–. El que no ha tingut alguna persona d’aquesta comissió. El primer que va filtrar els àudios [en què se sent les víctimes implorant auxili] s’hauria d’aixecar i sortir per aquesta porta. S’han saltat totes les fronteres de la dignitat».

«Som aquí no pel foc d’Horta, sinó per parlar d’un altre incendi que sembla que ha sigut intencionat. Eleccions 2010 és el nom d’aquest incendi que es vol extingir. Un foc mediàtic, polític, en què nosaltres no volem treballar. Els donarem formació [als polítics], però sàpiguen que surten contrafocs i que les previsions meteorològiques indiquen que durarà mesos i que les pluges arri­baran a l’octubre o novembre».
Ricard Expósito, coordinador de les unitats GRAF en l’incendi d’Horta de Sant Joan (Terra Alta).

Podeu llegir la notícia sencera aquí.