divendres, 12 de març de 2010

Què ha passat a Vila aquests anys?

Ara que per mitjà de filtracions (d'alguna de les parts implicades) s'ha fet públic el resultat de l'investigació que la Fiscalía provincial estava realitzant a l'Ajuntament, vull fer una primera valoració personal.

I ho faré sense pèls a la llengua ni embuts, que per això tinc aquest bloc personal.
El decret de Fiscalía deixa ben clar que tot i no existir cap delicte, sí que hi han hagut irregularitats administratives; és a dir, durant el període 2007-2009 van fer-se coses malament a l'Ajuntament de Viladecavalls. Aquestes coses són les següents:

- L'asfaltat dels carrers de Can Trias va contractar-se irregularment, sense seguir el procediment reglamentari.

- El llavors 1r tinent d'alcalde Paco Vega va rebre xecs i pagarés d'una empresa que treballava per l'Ajuntament. Fiscalía ho denomina "transaccions comercials".

- El llavors gerent de Viladecavalls Multigestió i ara 1r tinent d'alcalde, Josep Faure, abusava d'una targeta de crèdit Solred (que s'hauria d'haver fet servir per benzina) per altres tipus de pagaments.

Més enllà de que aquests actes no han estat provats com a delicte; sí haurien de ser motiu de pes perquè, algú, d'una punyetera vegada assumeixi les responsabilitats polítiques que s'en deriven. I més, en moments com l'actual en que molta gent ho està passant malament simplement per arribar a final de mes.

Malauradament, em temo que durant el temps en que l'investigació ha estat oberta i els denunciats han hagut de passar a declarar, aquests, un per un hagin carregat les culpes de tot plegat a una persona que ja no es pot defensar. I aquestes mateixes persones són les que diuen vetllar per la imatge de l'alcalde tristament desaparescut.

Tot i que el panorama és desolador, el que és intolerable e indecent és que representants públics aprofitin el seu càrrec per benefici personal o dels seus amics o socis.

No tinc ni idea què passarà ni durant l'any que queda per les eleccions municipals ni el mateix dia de les eleccions, però, a banda de desitjar uns bons resultats als partits progressistes; m'agradaria que certes persones que han estat fanguejant durant aquests anys no tornin a ser representants de cap veí o veïna de Viladecavalls.
15 comentaris:

Anònim ha dit...

Carles, no tens vergonya?

Fiscalia ha deixat ben clar que no hi va haver res de res de les barbaritats que es van dir.
L'escrit diu que "si hi ha hagut alguna irregularitat ha estat administrativa". O sigui, SI HI HA HAGUT, que no vol dir que hi sigui.

Sobre les coses del Paco Vega, no sé pq tu has de jutjar millor que el fiscal. Dedica't al dret, que igual has de donar lliçons a tothom.
Sobre la targeta Solred, noi, has de saber que una targeta Solred NOMÉS pot fer-se servir per carregar gasolina.

Precisament el fiscal arxiva això pq és absurd acusar a ningú de fets tan evidentment legals.

Però clar, tu vas col.laborar a fomentar l'insult i l'ombra del dubte.

Quina pena que em fas. Presoner de les barbaritats que tu has dit i ara no saps com sortir-te'n.

Segueix insultant a gent honrada, així sabrem qui ets.

En aquesta vida, tot el mal fet torna i a tu se't coneixerà com a calumniador i persona a la qui no se li pot fer confiança.

Carles Rodríguez ha dit...

No entenc perquè esteu tant nerviosos.

Mira, no se qui ets però et veig molt informat. Ja he deixat ben clar que on fiscalía no veu delicte (no puc questionar-ho) jo si que hi veig manca de respecte vers els ciutadans.
A mi no m'ha investigat ningú, a vosaltres sí.

Pel que expliques de les targetes, si vols parlem d'una altra targeta de crèdit que fiscalía no parla i que amb diners públics es feia servir per dinars al "Lujo ibérico" i whiskys a locals de nit.

Noi, això potser no es delicte però és totalment indecent.

Anònim ha dit...

No et confonguis Carles, no estic pas nerviós. Estic indignat.
Indignat que "professionals" de la política com tu us dediqueu a embrutar el nom de la gent i ha passar per sobre de tothom.

Ara diràs el que vulguis, però tots sabem com tu has col·laborat en la destrucció impúdica de persones innocents.

Això és el que ens sembla indignant.

Anònim ha dit...

Per qui no sàpiga com actua Fiscalia, quan el possible acusat es mort, s'acaba la investigació. (Hi deixa d'haver acusat). En aquest cas tots li han carregat les seves irregularitats al mort i desprès per sentir-se mes perdonats li han posat el seu nom al pavelló.

Anònim ha dit...

ja li han posat nom al pavelló?

Anònim ha dit...

Por q ha dimitido el olivares por hacer publicos los pagares del paco vega? como bien sabes un empleado de banca tiene q ver oir y callar!!! chivato!!!!!

Carles Rodríguez ha dit...

Anónimo,

Las transacciones comerciales de Paco Vega cuando era teniente de alcalde salen en el Diari de Terrassa de 12/3/10.
No tienen nada que ver con Juan Olivares.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

¿¿¿¿¿¿¿ El llavors 1r tinent d'alcalde Paco Vega va rebre xecs i pagarés d'una empresa que treballava per l'Ajuntament, i de la qual ell era copropietari ????? ¿¿¿¿Fiscalía ho denomina "transaccions comercials????

¿¿¿ I el polble com ho denomina???

¿¿¿¿¿¿ El llavors gerent de Viladecavalls Multigestió i ara 1r tinent d'alcalde, Josep Faure, abusava d'una targeta de crèdit Solred (que s'hauria d'haver fet servir per benzina) per altres tipus de pagaments??????

¡¡¡Hara entenc tanta gana per la bencinera nova!!!

Anònim ha dit...

Carles y LluÍs, ¿Seria posible ver las facturas del "LUJO iBERICO"
en formato Dina2 ?

¿es verdad que el precio concertado de las viviendas de protección en Viladecavalls,sale a 2.200 euros el metro cuadrado?

¿Quien ha aprobado estos precios?
¿Fiscalía? ¿el PP? ¿El lujo Ibérico?

Rosa Puigjuriol ha dit...

RECORDATORI:
L'ajuntament de Viladecavalls es troba en una situació financera critica.
Van existir presumptes irregularitats des de l'ajuntament i l'empresa Viladecavalls Multigestió Publica SL.
Nombrosos abocaments de runa realitzats al terme municipal sense el corresponent llicència i podrìa allargar-me més.......
Davant de tot aixó crec com veina que ens repercutirà els nostres impostos i que ens em de centrar haveura com ensortim.
Demano respecte per tots, i deixar el politics del nostre municipi que facin la seva feina, que per això els paguem i que la facin de la manera mes trasparent posible.

maripau ha dit...

Carles, será cuestión de ver el informe de fiscalía ya que por lo que se ve hay mil y una interpretaciones (dependiendo del grado en que se ha sido investigado supongo).
Ante todo y en base a lo que se vive a diario, no porque fiscalía no encuentre hecho delictivo, significa que no hubo delito o falta...
Quizá no es delito pagar 120 litros de gasoil (¿alguien me puede decir que coche tiene un depósito tan grande?)con una targeta QUE PAGAMOS TODOS, ¿o quien puede llenar dos veces el deposito de un coche, en la misma gasolinera ...y con tan solo una hora de intervalo entre repostajes?, quien en el momento en que los Mossos paralizan el vertido de tierras que cierta empresa estaba llevando a cabo en Can Baiona autoriza a la misma empresa a verter las tierras en suelo público...? (según personal de la citada empresa previo pago de unos cheques...), ¿quien autoriza la realizacion del puente del Molinot cuando no existía ni proyecto?, ¿saben acaso de quien es la empresa que hizo la pagina web del Ayuntamiento?, ¿o la que hacia ampliaciones de centros civicos con la hormigonera de la brigada?... SEÑORES, DELITO NO SE SI HUBO, FALTAS ADMINISTRATIVAS MUCHAS (YA DICTAMINARA LA COMISION JURIDICA) PERO CACIQUISMO Y DESVERGUENZA SI, los vecinos no hemos de pagar la calefacción privada de nadie, ni su combustible particular, ni las copas que se tomán de madrugada... ni otras cosas que no por no ser constitutivas de DELITO PENAL, HEMOS DE DECIR QUE NO SON UN DELITO.

Anònim ha dit...

La Maripau acaba de demostrar com la calumnia, la mentida i la mala fe van passar de dins de l'ajuntament a gent de fora de l'ajuntament.
Tot el que diu no deixa de ser calumniós, però tan és, a aquesta gent la veritat dels fets no els impedeix seguir mentint.
Tot el que ella diu només és possible que ho digui pq li han suministrat "argumentari" fals des de dins de l'ajuntament.
Per cert, tot aquest "argumentari" ha estat destrossat pel fiscal.
Algú està prevaricant... a part de fer quedar malament als "amics".

Carles Rodríguez ha dit...

Crec que ja és hora de que tots donem la cara i la talla, així que si voleu seguir discutint, identificar-vos seria un gest per la vostra part.

Per la meva part segueixo mantenint el que he dit sempre: tot i que no hi ha proves de delicte, s'han comès irregularitats. Darrere d'aquestes irregularitats hi va haver persones amb nom i cognoms, que sou els que encara ara seguiu contaminant des de l'anonimat.

El desgavell és tal, i tant evident, que fins i tot els vostres companys de partit/govern ho reconeixen.

Així que deixeu que els que ara tenen la responsabilitat resolguin el que puguin. En l'opinió d'ICV la sol·lució passaria per una comissió gestora.
En tot cas, els que vinguin la propera legislatura hauran de menjar-se els vostres "marrons" i tirar endavant el poble.

maripau ha dit...

Querido anónimo del 17 de Marzo, tu que tanto escribes desde el anonimato y que tanto has llegado a calumniar no sé como te atreves a decir que yo miento. Si crees que miento lo tienes fácil, vas al Juzgado y me denuncias. Yo doy la cara, siempre la he dado y mantengo todo lo que he escrito porque es cierto.
Fiscalía no ha tumbado nada de lo que yo he escrito, debes ser uno de los investigados para estar tan bien informado de la resolución.
Por cierto, creo que solo prevarican los políticos y yo no lo soy.
Por cierto si fiscalía diu si ha hagut no será porque no es de su competencia sino del Tribunal Contencioso Administrativo juzgar las barbaridades administrativas que se han producido?
Querido anónimo, tal vez eras tu quien de palabra contrataba obras prescindiendo del procedimiento legal que marcan las leyes y que tienen informe desfavorable del secretario municipal?