dissabte, 17 d’abril de 2010

L'ofensiva de la dreta (I): El franquisme no es toca


Adhereix-te al manifest de suport al jutge Baltasar Garzón.

http://memoriahistorica.org/

Memorial Democràtic

4 comentaris:

Lluís Soler Turu ha dit...

Jo no defensaré Garzón. Aquest personatge va orquestrar una operació judicial i policial l'any 1992 on desenes d'independentistes van ser torturats i maltractats. El 2004, el Tribunal d'Estrasburg va emetre sentència acusant a Garzón de no haver volgut investigar les documentades denúncies de tortures que li havien estat presentades.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Operació_Garzón

He sentit relats horrorosos explicats en primera persona pels torturats. Els he vist explicar com s'aixecaven la samarreta davant del jutge estel·lar per mostrar-li les marques de les tortures al seu cos, sense rebre més resposta d'aquest jutge que la del menyspreu.

No es pot defensar la democràcia violant els drets democràtics. Jo no penso moure ni un dit per defensar-lo.

Salutacions,

Carles Rodríguez ha dit...

Hola Lluís,

No coneixia aquests fets dels que parles i està clar que són del tot repugnants.
De qualsevol manera, no és que vulgui defensar al "superjutge", si qualsevol altre instància o jutge volgués investigar els crims del franquisme també em semblaria perfecte.
És el fet, no la persona.

Salutacions,

maripau ha dit...

Creo que no es estar a favor o en contra del Juez Garzón, si no de ver al Juez imputado por investigar desapariciones y crímenes del franquismo, siendo los precursores de la demanda quienes son.
El "olvido" de los crímenes del franquismo en los inicios de la transición pudo ayudar a que esta se desarrollase de manera`pacífica, sin embargo hay leyes internacionales que estan por encima de las nuestras y este es uno de esos casos.
Mi abuelo y mi padre fueron víctimas de la represión de los años 40 y aunque ellos no puedan verlo, hay muchas víctimas y familiares que reclaman justicia.
POR ESO ESTOY DE ACUERDO CON LAS MEDIDAS TOMADAS POR EL JUEZ Y MR AVERGUENZA VERLO SENTADO EN EL BANQUILLO POR ESE TEMA.

Anònim ha dit...

MAI de la vida defensaria Garzon, un element més de l'establishment jurídico-polític espanyol. Per motius com els que diu el Lluis Soler, i altres, la seva credibilitat és zero patatero.
Per aquest motiu trobo un frau que ara un individu amb un curriculum tan fosc es vulgui fer la víctima com a suposat advocat defensor de les víctimes del franquisme. Em sembla repugnant i fastigós.
No vull aquesta mena d'advocats per defensar els parents directes meus que van anar a parar a la garjola dels torturadors franquistes o els camps dels seus cosins germans nazis.