divendres, 28 de maig de 2010

4rt Cinturó. Consulta popular. Can Trias.

Us penjo la meva intervenció al Ple d'ahir relativa a la situació actual del 4rt Cinturó:

Nosaltres el que pensem és que la màxima responsabilitat, o irresponsabilitat sobre el 4rt cinturó li correspon al govern de Viladecavalls.
La situació actual d’anar a pocs mesos de que s’inauguri l’obra a mendigar a Madrid és ridícula i d’un perfil molt baix.

El quart cinturó no és una cosa d’ara, fa molts anys que sabem el que ens venia a sobre i cap equip govern ha estat capaç d’incloure al projecte del Ministerio les mesures que van pactar-se per unanimitat del Ple ja des de 2006 (comissió de seguiment de les obres, millores de l’impacte, assesorament professional als veïns, soterrament de les línies d’alta tensió, sol·lucions a l’aïllament urbanístic del barri...) Tot això ABANS, quant el 4rt cinturó encara era negociable i no una realitat com ara.

Això són mandats de Ple aprovats per unanimitat que us heu passat pel forro. I per això ara estem com estem. On estan els beneficis per Can Trias que ens havia de portar el 4rt cinturó segons els governs de Convergència i Unió? Això és el que heu d’explicar ara als veïns i sou vosaltres els únics responsables de que l’obra s’acabi bé.

Pel que fa a la consulta popular, participarem si finalment es realitza. De moment no sabem què es preguntarà ni a qui. Si la pregunta és: està vostè d’acord amb que l’Ajuntament accepti els 900mil euros de Fomento? Pensem que seria treure les castanyes del foc als que fins ara han pogut fer alguna cosa i no l’han fet.

D’altra banda tot i que reconeixem a l’associació de veïns de Can Trias com a garant de la reivindicació de millores pel barri, no estem del tot segurs de que l'actual junta directiva compti amb la legitimitat suficient durant la darrera legislatura, degut a la actitud manifestament seguidista de l’equip de govern anterior i políticament tancada actual, amb un recolzament manifest a algunes de les opcions polítiques actualment representades a l’Ajuntament.

O es fa associacionisme veïnal o es fa política, i cal ser curosos amb aquests temes.

Per acabar, nosaltres proposem projectar una zona d’oci i lleure en aquesta zona, rescatar els acords de Ple i fer una consulta popular sobre un projecte encara no consumat, com és el traçat del gaseoducte, en que els veïns decideixin si estan d’acord amb que passi per Can Trias com defensa aquest equip de govern o no.