dissabte, 22 de maig de 2010

Del Viladecavalls emmarronat al Viladecavalls quotidià

Aquest mes de maig fa tres anys que CiU va tornar a guanyar les eleccions municipals a Viladecavalls i va començar una legislatura que ha estat marcada pels escàndols i els excessos d'un dels equips de govern que (amb socis o sense) passarà a la història com un dels més nefastos que ha tingut mai Viladecavalls.

Les conseqüències de la pèssima i, en alguns casos, irregular gestió, les estem pagant ja ara, i els següents governs municipals hauran de fer mans i mànigues per fer net de tot plegat i remuntar novament el poble.


Per esmentar només alguns "affairs" que serveixen d'exemple: el mes de juliol està previst que s'inauguri el tram de 4rt Cinturó que passa per Viladecavalls, i aquest equip de govern encara no té cap mena de control sobre l'obra ni ha aconseguit cap compromís de millora per part del Ministerio de Fomento. Les obres del pavelló municipal s'han retardat com a conseqüència de subcontractar aquesta obra fins a l'infinit. Els comptes municipals estan sotmesos a un Pla de viabilitat i l'endeutament real es dispara per sobre del 110%. Els veïns del carrer Major porten dos anys esperant una sol·lució a l'esfondrament que va patir el carrer. I a data d'avui l'Ajuntament s'enfronta a més de set litigis judicials.

Aquest és el balanç de govern que CiU i els seus ex-socis Paco Vega i García Cano poden fer d'aquests tres anys. Això, i una investigació per part de la secció de delictes econòmics de Fiscalia.


Vist el panorama, el que queda clar és que alguna cosa s'haurà fet malament i encara no hem vist que ningú assumeixi les responsabilitats polítiques que pertoquen. Per la nostra part, pensem que el més adient és que una comissió gestora es faci càrrec de l'Ajuntament fins les properes eleccions municipals. La paciència i responsabilitat tenen uns límits i ja no podem esperar més.


Davant l'estrepitós fracàs d'un equip de govern amb data de caducitat, proposem començar a treballar per un canvi que il·lusioni novament a uns veïns i veïnes farts de males notícies. Cal repensar i redreçar Viladecavalls i des d'ICV creiem que som els més indicats per fer-ho, ja que tenim les mans lliures i mai hem format part d'un govern municipal amb CiU i, a aquestes alçades, som els únics que ho podem dir. També som conscients, però, que aquest canvi no el podrem fer sols i que requereix d'un esforç d'entesa per part dels partits i veïns aliens a les dinàmiques fosques d'aquests anys.


La política, si no la fas, te la fan i, a més, corres el risc que te la facin malament com en el cas que ens ocupa; de manera que està a les nostres mans netejar els marrons que embruten Viladecavalls i tornar a ser el poble tranquil i quotidià que un dia vam deixar de ser.