dimarts, 1 de març de 2011

L'horitzó del 22M: fer balanç, endreçar i remuntar Viladecavalls


Des d’ICV consideràvem imprescindible fer públiques tant les xifres i dades resultants de la gestió de l’equip de govern com fer balanç de la feina del nostre grup municipal a l’Ajuntament durant aquesta legislatura.


Com a representants públics i càrrecs electes que som hem de retre comptes de la nostra feina i cal que els veïns i veïnes coneguin què ha succeït aquests anys a Viladecavalls. Ara que ja tenim a les nostres mans el resultat de les auditories podem parlar encara més clar: l’eufòria del totxo i el malbaratament de diners públics de CiU-PVA i no adscrits ha resultat en un impacte econòmic negatiu per Viladecavalls valorat en més de 13 milions d’euros que es distribueixen de de la següent manera:


Les xifres de l’Ajuntament el 2010

AJUNTAMENT:

•Romanent de Tresoreria= -1.928.277 €

•Estalvi net= -270.027 €

•Deute viu (prèstecs)= 7.387.273 € (1.011 € per habitant)

•Ràtio d’endeutament: 97%.

97 de cada 100 € que gasta l’Ajuntament són prestats.

•103 Factures irregulars per import total de 1.287.752,94 €

•7 litigis en curs que poden arribar a costar-nos 2.172.468 € + costos


VILADECAVALLS MULTIGESTIÓ PÚBLICA S.L.:

Deute (si es venen tots els pisos)= 1.972.672,83 €

Pèrdua de patrimoni municipal (terrenys)= 3.750.014 €

La situació pràcticament és de fallida.


L’Ajuntament de Viladecavalls pateix, doncs, una doble crisi: la crisi econòmica global, més la crisi derivada de la gestió negligent i el malbaratament econòmic dels 3 equips de govern d’aquesta legislatura.

Els Recursos públics, els diners de tots nosaltres, s'han malbaratat de forma miserable durant 4 anys sense que ningú asumeixi encara cap responsabilitat. Els responsables tenen noms i cognoms i encara a dia d’avui molts d’ells segueixen governant el municipi.


La present legislatura hem assistit a la representació del pitjor de la política. Ha estat una legislatura marcada per les tensions, els interessos personals, la cobdícia desmesurada i una desgràcia personal.

L’endemà del 22 de maig caldrà tancar la paradeta i fer una anàlisi profunda de l’estat real dels comptes municipals. I posteriorment fer públics els resultats. Això i exigir les responsabilitats polítiques que es deriven. Des d’ICV condicionarem la nostra presència al govern a aquestes dues qüestions. Per higiene democràtica. A partir d'aquí podrem començar a endreçar i remuntar Viladecavalls.


Un altre repte importantíssim: sentar les bases per a la regeneració democràtica d’aquest municipi. Les relacions polítiques existents estan cremadíssimes i molt viciades. Cal que el futur consistori estigui format per regidors i regidores que, independentment del color polític, siguin aliens a la grisor dels darrers 4 anys, amb criteri i amb vocació de servei públic.


Ara, però, us correspon a vosaltres, als veïns i veïnes, jutjar i decidir el futur de Viladecavalls a partir del proper 22 de maig. A ICV comptem amb l’experiència suficient i la il·lusió necessària per portar nous aires a l’Ajuntament que ajudin a endreçar i remuntar Viladecavalls.