dimecres, 8 de juny de 2011

Carta Oberta

Benvolguts, Benvolgudes,

Després que els resultats de les eleccions del 22M els veïns i veïnes ens situessin com a segona força més votada a Viladecavalls, des d'ICV-EUiA vam voler exercir aquesta responsabilitat mitjançant el lideratge d'un acord, un pacte amb UMdC, PSC, ERC i ARA que conformés una majoria diferent a CiU i PVA.

Els motius eren clars, tancar una etapa nefasta des del punt de vista econòmic i polític i encetar una de nova que generés il·lusió per tal d'endreçar i remuntar Viladecavalls des d'una visió àmplia, amb un govern que hauria de practicar la política amb majúscules i que fins i tot podia convertir Viladecavalls en un exemple del que milers de persones reclamen aquests dies al carrer, la democràcia de qualitat, la democràcia real.

Després de setmanes de converses, lamentablement, no ha estat possible conformar aquesta majoria de 7 regidors. Des d'ICV-EUiA hem estat clars abans i després del 22M, aquesta nova etapa, aquest nou govern havia de comportar necessàriament un nou alcalde i, en aquest cas, el lideratge l'havíem d'assumir nosaltres. Els regidors d'UMdC, en canvi, volien revalidar l'alcaldia de Regina Parellada amb aquest acord i nosaltres hem hagut de dir que no. No per coherència i lleialtat amb el que les 451 persones que van votar ICV-EUiA reclamaven: nous aires per a Viladecavalls. Uns nous aires que l'actual alcaldessa no representa.

Uns nous aires que, tot i mantenir els 2 regidors, han aconseguit una fita històrica a Viladecavalls . Ser la segona força política més votada i ser la força d'esquerres més votada amb diferència. Una força que farem valer, al govern o a l'oposició, per defensar els serveis públics, una sortida justa i sostenible de la crisi i un poble cohesionat territorial i socialment.

Amb aquest convenciment, el proper 11 de juny presentaré la meva candidatura a l'alcaldia de Viladecavalls durant el Ple de Constitució del nou Ajuntament. Els 13 regidors i regidores haurem de fer valer el nostre vot i decidir entre continuïtat o nous aires. Votar per la continuïtat i, per tant, la legitimació d'un govern de CiU+ socis o votar per una aposta valenta de present i futur.

Fins aviat,


Carles Rodríguez

4 comentaris:

MARIA JOSE ha dit...

Carles, lamento molt sobretot pel nostre poble que de moment no hagi estat possible l'acord de dos anys d'alcaldia de UMdC i dos d'alcaldia de ICV tal com us vam proposar.

UMdC VILADECAVALLS ha dit...

Carles:

M'ha sorprès molt el teu escrit al blog, més que res per que al teu programa electoral parles d'aplicar una política transparent i de portes obertes.

Per mi, fer una política transparent vol dir explicar les coses tal com passen i no amagar informació als ciutadans.

Dius que els regidors d'UMdC volen revalidar l'alcaldia amb la Regina Parellada de capdavantera, però no expliques que aquesta alcaldia havia de ser compartida amb ICV (dos anys UmdC i dos anys ICV) i que a més se't donava l'opció d'escollir les regidories.

Ser alcalde d'un poble comporta molta responsabilitat, i s'ha de tenir dedicació exclusiva. No s'aprèn d'un dia per un altre, i en aquest cas la experiència és un grau de coneixement que et pot ser de molta ajuda cara a la segona part de la legislatura.

Els teus votants volen que estiguis a l'alcaldia, tant com els d'Unió volen a la Regina.

Espero que seguint les teves paraules del programa, Transparència, qualitat democràtica i participació, no dubtis en publicar el meu comentari al teu blog.

Carles Rodríguez ha dit...

Efectivament, dos anys més d'alcaldia de la Regina és revalidar la seva alcaldia i no és començar una nova etapa de debò.

Com ja vaig dir en el seu moment, parlar de que he d'aprendre és un comentari paternalista i molt poc polític. Tots hem d'aprendre a ser regidors, alcaldes, etc. i això poc té a veure amb l'edat.

Si alguna cosa he après durant aquesta post-campanya és que han sobrat molts tacticismes i molts corsés personals i que els únics que ens hem cregut des d'un principi aquesta oportunitat d'encetar una nova etapa hem estat nosaltres i ERC. Per tant, no formaré un govern que només se'l creguin 3 regidors de 7, no seria bo pel poble.

Com deia, tacticismes i qüestions personals que la majoria de partits han posat per davant al que ara diuen que seria "un bé per al poble". Aquesta visió tancada i petita, de poble petit, de política petita és el que he trobat a moltes de les converses. Quan el que cal és un gran acord i fer política amb majúscules.

Aquesta és una lliçó que potser si que heu d'aprendre els que sou més grans.

No descarto, però, que ens poguem entendre millor amb més temps, més calma i una bona feina conjunta a l'oposició.

Salutacions,

Anònim ha dit...

I like it very much!