dimecres, 20 de juliol de 2011

Inauguració Circontrol: L'ecoinnovació com a oportunitat

Can Mitjans (Viladecavalls), dilluns 18 de Juliol de 2011


En primer lloc volia donar-vos la benvinguda a Viladecavalls i agraïr a Circontrol i molt especialment al seu President i Fundador, el Sr Ramon Comelles el fet d’haver-nos convidat a aquest acte d’inauguració.

Des de l’Ajuntament de Viladecavalls volem fer constar l’orgull que suposa per a un municipi com el nostre el fet de que una empresa com Circontrol, del grup Circutor, faci una aposta de futur com aquesta tenint en compte el context econòmic en el que ens trobem, i que ho faci aquí a Viladecavalls amb l’obertura d’unes noves instal•lacions.

Viladecavalls i el Vallès és un territori amb una clara voluntat i vocació industrial que ve de lluny i que les trajectòries dels Sr Comellas i el Sr Pons exemplifiquen a la perfecció. L’altre dia el Ramon Comellas m’explicava quins van ser els seus inicis a un petit taller de Terrassa i actualment són una empresa pionera i de referència no només a la nostra comarca sinó arreu del territori.

És per això que volia posar de relleu la importància de l’economia sostenible com a motor de creixement econòmic i de creació d’ocupació. Les empreses del grup Circutor dediquen gran part dels seus recursos a I+D, al desenvolupament de la innovació i tecnologies per a la eficiència energètica, fabricant per exemple sistemes de càrrega de vehicles elèctrics com el que hem vist. Aquesta capacitat d’innovació per competir globalment i intervenir en nous sectors emergents és clau per a la nostra economia.

El vehicle elèctric és un bon exemple de la Ecoinnovació. De com la mobilitat pública i privada del futur serà elèctrica o no serà. Ecoinnovació entesa com un factor de canvi que ajudi a reduir l’ús dels recursos naturals i la degradació ambiental. Innovació tecnològica com la del grup Circutor que aplicada a l’eficiència energètica i les energies renovables ens ajuda a reduïr la intensitat energètica i dependència exterior dels nostres sistemes productius i econòmics i que ens permet obrir nous espais d’ocupació i negoci.

Per acabar, només em queda encoratjar-vos a seguir creixent, agraïr-vos que continueu apostant per Viladecavalls i desitjar-vos que mantingueu aquest esperit emprenedor intacte i la mateixa visió de present i de futur que són la clau de l’èxit. Gràcies.