dijous, 31 de maig de 2012

Tenim nova seu!


El passat dia 11 de maig vam inaugurar la nova seu d'ICV a Viladecavalls.
Ens podeu trobar al C/Pintor Murillo, 3 de Can Trias.Volem que aquest local sigui un punt de trobada de totes aquelles persones que lluitem per la justícia social, per la igualtat d’oportunitats, que entenem que els serveis públics aporten cohesió social i benestar, que defensem el medi ambient i apostem per una economia verda com a oportunitat i palanca de canvi. En definitiva, per totes aquelles persones que som desacomplexadament d’esquerres i ecologistes i ens ho creiem.


En moments com l’actual en que l’economia ho governa tot i on tot es redueix a una xifra, fins i tot les vides humanes. Cal que tots els homes i les dones que ens indignem i ens rebel•lem contra la dictadura dels mercats, la dictadura dels rics sobre els pobres, ens organitzem. No n’hi ha prou amb sortir al carrer. És imprescindible fer d’activista també des de les institucions i des de les diferents organitzacions sindicals i polítiques. Cal tenir un peu al carrer i un altre a les institucions. Cal sumar sinergies per dir el que no ens agrada i plantejar que hi ha alternatives per sortir de la crisi que no passen per protegir i salvar a qui te més i deixar fora del sistema a qui té menys.


El paper dels joves també es clau. Ara ens toca lluitar per defensar els drets que els nostres avis i les generacions anteriors van aconseguir a base de no callar i plantar cara. Perquè no volem marxar a Londres a servir cafès per molt que el nostre Conseller ens convidi a fer-ho. Perquè una crisi que no hem creat està truncant els nostres projectes vitals, les nostres vides i això no és just.


El que vull dir amb això és que no és igual qui ens governi. La política no passa de nosaltres i darrerament cada divendres ens està afectant a cop de decret. Com tampoc està passant de nosaltres des que la dreta de Convergència i Unió governa a Catalunya, i això ho sabem bé aquí a Can Trias i a Viladecavalls.

Com tampoc és igual 15 anys de govens de CiU a Viladecavalls i el govern dels nous aires i, m'atreviria a dir, de la bona gent, que hi ha en l’actualitat:


- Contra les retallades, fermesa i sol•lucions imaginatives: en comptes de tancar serveis estem reformulant la seva gestió i estem en vies de mancomunar serveis amb d’altres municipis de la comarca. Perquè la igualtat d’oportunitats a l’accés als serveis públics és intocable. Exemples: Piscina municipal, llars d’infants, policia, transport urbà, no al tancament del CAP. On uns només veuen tisores, nosaltres apostem per una manera diferent i eficient de gestionar els diners públics.
- Davant la manca de recursos econòmics i la crisi, més voluntariat i més treball amb les entitats, associacions del municipi i agents socials. Hem creat el voluntariat per a persones de més de 60 anys. Reunions periòdiques amb les entitats veïnals, projectes conjunts (casals d’estiu).

- Reactivació econòmica i fer xarxa amb agents socials: Contacte amb empreses. ERE FICOSA (Ens hem reunit amb la direcció i representants dels treballadors i treballadores), hem visitat recentment una empresa model pel que fa al reaprofitament de recursos naturals i reciclatge com Bidons Egara de Can Trias. Acabem de signar un acord per a la implantació de Condis i la contractació de persones del municipi en situació d’atur…


- Actitud ferma davant les agressions al territori i les obres faraòniques que no aporten valor afegit al nostre poble:

4rt Cinturó: Diem no a la dràstica reducció de les inversions al tram Olesa-Viladecavalls. Els veïns de Viladecavalls i en concret els veïns de Can Trias no poden seguir patint més les incomoditats que suposen el reiterat retard d’aquestes obres. I no cedirem davant la retallada de la partida pressupostària que ha de dignificar la zona de les plataformes del 4rt cinturó a Can Trias. Perquè Viladecavalls i en especial, aquest barri i la seva gent ens mereixem una zona lúdica i verda i no una terrassa amb vistes al polígon industrial. Ja n’hi ha prou!

I tampoc volem un gasoducte que ja ha deixat de tenir sentit des del moment en què no traslladarà gas del nord d’Africa a França i per això hem paralitzat aquesta mateixa setmana les obres al seu pas per Viladecavalls. Perquè volem fer sentir la nostra veu a la Generalitat i al Ministeri. I perquè no permetrem la destrucció dels nostres boscos i rieres sense justificació.


Encara recordo la maratoniana campanya de les passades eleccions municipals. Vam patejar-nos tot Viladecavalls i vam tenir l’ocasió de conèixer molta gent pròxima i no tant pròxima que al final va traduïr-se en un resultat històric per a la nostra formació a Viladecavalls convertint-nos en la segona força i més tard aconseguint l’alcaldia.

Els nostres objectius es van assolir àmpliament.

Vam prometre endreçar i remuntar Viladecavalls. Vam prometre nous aires a l’Ajuntament del nostre poble. Portem 10 mesos de govern de consens i puc dir ben orgullós avui aquí que hem aconseguit dinamitzar l’Ajuntament en temps rècord i que tenim un govern que traspúa nous aires i noves energies a cada cosa que fa, malgrat a uns quants que continuen anclats en el passat no els agradi.


Tenim el reconeixement per part dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i de gran part dels veïns i veïnes de Viladecavalls que valoren que allà on els recursos no arriben, la bona voluntat i el treball en xarxa sí ho fan.
Ja per acabar,

Estic convençut que els temps difícils ens faran més forts, ja ho estan fent. Perquè creen vincles de solidaritat entre iguals dificils de trencar i... auguru llarga vida a aquest bonic local i llarga vida a Iniciativa a Viladecavalls.

Endavant!